Sastojci:
• 170g glatkog brašna
• 150g maslaca
• 7g praška za pecivo
• prstohvat soli
• 15g kakao praha za kolače
• 100g šećera
• 2 jaja
• 1,5 dl mlijeka (150ml)
• 100g tamne čokolade
Priprema:
1. Maslac otopiti i spremiti sa strane da se malo hladi.
2. U glatko brašno dodati malo soli, kakao prah za kolače, prašak za pecivo i šećer. Te promiješati suhe sastojke.
3. U drugoj posudi uliti jaja, dodati mlijeko i sada već ohlađeni maslac (može biti mlako) Dobro promiješati.
4. Postepeno dodavati suhe sastojke u mokre kako bi se dobila poprilično gusta smjesa za mafine.
5. Čokoladu usitniti, narezati na tanke trakice.
6. Nasjeckanu tamnu čokoladu dodati u smjesu za mafine i promiješati.
7. Možete koristiti manje ili veće košarice za mafine, to je vaš izbor.
8. Napuniti košaricu sa smjesom, tek nešto malo više od pola, jer tokom pečenja nadođu i napune košaricu.
9. Stadardni veliki mafini se peku 22 minute na 180 C
10. Čokoladne mafine u manjim košaricama peći 18 minuta na istoj temperaturi.
Prijatno!