HomeMagazinReceptiKolač od maka i jabuka

Kolač od maka i jabuka

Sastojci

3 jaja

100 g šećera

1 vrećica Vanilin šećera

100 g Pšeničnog oštrog brašna

1 vrećica Praška za pecivo

40 g Pšenične krupice

100 g maka

100 ml ulja

2 naribane jabuke (400 g)

3 kašike lijeka

ZA ČOKOLADNU GLAZURU

40 g maslaca

100 g čokolade

Priprema

  1. Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
  2. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.
  3. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm).
  4. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.
  5. Na laganoj vatri rastopite maslac. Maslac maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu.
  6. Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.

Prijatno!

Coolinarka / AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI