Sastojci
3 jaja
100 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera
100 g Pšeničnog oštrog brašna
1 vrećica Praška za pecivo
40 g Pšenične krupice
100 g maka
100 ml ulja
2 naribane jabuke (400 g)
3 kašike lijeka
ZA ČOKOLADNU GLAZURU
40 g maslaca
100 g čokolade
Priprema
- Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.
- Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm).
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.
- Na laganoj vatri rastopite maslac. Maslac maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu.
- Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.
Prijatno!
Coolinarka / AS info