HomeMagazinReceptiRecept za najfiniju salatu od tunjevine

Recept za najfiniju salatu od tunjevine

Chef David Chang ima recept za najbolju salatu od tunjevine.

Sastojci:

1 pakiranje sitnije rupičaste tjestenine

4 žlice rižina octa (može i sok od limuna ili limete)

1 žumanjak

2 češnja češnjaka

3 fileta inćuna u ulju

4-5 žlica maslinova ulja

2 žlice sezamova ulja

3 žlice umaka od soje

1 veća ili 2 manje konzerve tune

sol i papar

1 vezica mladog luka

4-5 rajčica

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, pa je, kad je gotova, ocijedite i zalijte hladnom vodom da se ohladi. Ocijedite ponovno i premjestite u veliku zdjelu. Dodajte sitno sjeckani mladi luk i rajčicu. U blender ubacite rižin ocat, žumanjak, češnjak, inćune, maslinovo ulje, sezamovo ulje, sojin umak, tunu (ako koristite onu u salamuri, ocijedite je, a ako koristite tunu u maslinovu ulju, možete je dodati s uljem, samo tada smanjite količinu ulja navedenu u receptu), sol i papar. Sve zajedno blendajte dok ne dobijete kremasti umak. Dobiveni umak prelijte preko tjestenine, luka i rajčice i dobro pomiješajte. Kušajte i dodajte još začina po želji. Poslužite hladno, prenosi Jutarnji list.

Prijatno!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI