Sirovi se zovu zato što se ne kuhaju, kao inače, u vodi, nego se kuhaju zajedno sa paradajzom i začinima u širokoj neprijanjajućoj tavi s poklopcem.
Priprema
1.
Narežite paradajz na fete a špagete prepolovite.

2.
U široku tavu stavite kašiku, dvije maslinovog ulja, složite paradajz, špagete, bosiljak, posolite, popaprite, pospite malo parmezana i ovo ponovite. Na vrh stavite paradajziće, još ulja i malo parmezana. Ako je paradajz kiseo, možete dodati malo šećera.

3.
Poklopite tavu i stavite na jaku vatru da “zakuha”, nakon toga na laganoj vatri kuhajte 10 minuta.
4.
Otkrijte poklopac, sve dobro promiješajte, ako je potrebno dodajte malo vode i skuhajte špagete “al dente”.
5. Servirajte na tanjir, pospite parmezanom, stavite na vrh malo bosiljka i prijatnoo!
Coolinarka/AS info