HomeMagazinReceptiZdravo i ukusno: Proteinski hljeb sa sjemenkama i jogurtom za doručak

Zdravo i ukusno: Proteinski hljeb sa sjemenkama i jogurtom za doručak

Proteinska pogača sadrži sezamove sjemenke koje usporavaju starenje, lanene su prebogate magnezijem, a bademi, osim što jačaju imunitet i smanjuju stres – idealna su hrana za mozak.

Sastojci: 50 g sjemenki lana, 50 g sjemenki susama, 50 g mljevenog badem, 50 g heljdinih mekinja, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašičica soli, 5 jaja, 100 ml jogurta, 3 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

1. U posudi izmiješajte suhe sastojke. Povežite jaja, ulje i jogurt pa ih izlijte u smjesu sa sjemenkama.
2. Tijesto stavite u kalup i pecite 45 minuta na 175 stepeni.
3. Toplu štrucu prekrijte ubrusom i ostavite da se malo ohladi.

Zdravlje/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI