HomeMagazinReceptiIdeja za lagano spremanje ručka: Spaghetti crudi - "sirovi" špageti sa paradajzom

Ideja za lagano spremanje ručka: Spaghetti crudi – “sirovi” špageti sa paradajzom

Sirovi se zovu zato što se ne kuhaju, kao inače, u vodi, nego se kuhaju zajedno sa paradajzom i začinima u širokoj neprijanjajućoj tavi s poklopcem.

Priprema

1.

Narežite paradajz na fete a špagete prepolovite.

Image

2.

U široku tavu stavite kašiku, dvije maslinovog ulja, složite paradajz, špagete, bosiljak, posolite, popaprite, pospite malo parmezana i ovo ponovite. Na vrh stavite paradajziće, još ulja i malo parmezana. Ako je paradajz kiseo, možete dodati malo šećera.

Image

3.

Poklopite tavu i stavite na jaku vatru da “zakuha”, nakon toga na laganoj vatri kuhajte 10 minuta.

4.

Otkrijte poklopac, sve dobro promiješajte, ako je potrebno dodajte malo vode i skuhajte špagete “al dente”.

5. Servirajte na tanjir, pospite parmezanom, stavite na vrh malo bosiljka i prijatnoo!

Coolinarka/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI