HomeMagazinReceptiKeksići sa karamelom i lješnjacima

Keksići sa karamelom i lješnjacima

Ukoliko razmišljate s kojom slasticom bi ovaj puta iznenadili goste, ovi keksići sa karamelom i lješnjacima su pun pogodak. Lijepim dekorativnim izgledom i finim okusom će vas očarati. Također ih možete uvrstiti za razne proslave kada pripremate razne vrste sitnih kolača.

SASTOJCI:

  • KEKSIĆI:
  • 320 g brašna
  • prašak za pecivo na vrh žličice
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 50 g šećera
  • 160 g margarina ili maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice Nesquika
  • prstohvat soli
  • 100 g lješnjaka (koji nisu prženi)
  • KARAMEL:
  • KARAMEL:
  • 60 g šećera
  • 60 g bijele čokolade
  • 60 g margarina ili maslaca
  • 60 ml vode
  • DEKORACIJA:
  • 70 g bijele čokolade

TIJESTO ZA KEKSIĆE

1. U brašno dodajte prašak za pecivo i pomiješajte.

2. Zatim dodajte Nesquik, pa pomiješajte.

3. U sredini napravite udubinu.

4. Dodajte jaje, žumanjak, šećer, vanilin šećer, margarin ili maslac (sobne temperature) i sol.

5. Sastojke mijesite rukom.

6. Tijesto podjelite na 4 dijela.

7. Od svakog dijela napravite valjak.

8. Svaki valjak podjelite na jednake dijelove.

9. Zatim napravite loptice.

10. Svaku lopticu malo pritisnite i napravite udubinu na sredini.

11. Udubljeni dio okrenite prema dolje i umočite u bjeljanjak.

12. Nakon toga umočite u nasjeckani lješnjak (koji nije pržen).

13. Formirane keksiće slažite na masni papir u kalupu.

14. Svaku lopticu još jednom udubite.

15. Keksiće stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 15 min.

PRIPREMA KARAMELA

1. U lonac dodajte šećer i otopite ga na laganoj temperaturi.

2. Ulijte vodu i na laganoj temperaturi miješajte dok se šećer ne istopi.

3. Lonac sklonite sa strane i dodajte margarin ili maslac i bijelu čokoladu.

4. Miješajte dok se sastojci ne istope.

5. Vratite kuhati na laganu temperaturu oko 1 minutu.

6. Dobiveni karamel prebacite u zdjelu i ostavite da se malo ohladi.

7. Zatim pomoću fišeka napunite sredinu keksića.

8. Ostavite karamel da se stegne.

PRIPREMA DEKORACIJE

1. Otopite bijelu čokoladu i ostavite malo da se ohladi.

2. Pomoću fišeka prošarajte keksiće.

3. . Nakon što se čokolada stegne, keksiće možete poslužiti.

Prijatno!

AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI