HomeMagazinReceptiMa kakvi maslac i ulje: Trik s majonezom za najhrskaviji topli sendvič

Ma kakvi maslac i ulje: Trik s majonezom za najhrskaviji topli sendvič

Prilikom pečenja toplog sendviča izbjegavajte još jednu čestu pogrešku – nemojte hljeb stavljati na visoku temperaturu jer će isti brzo izgorjeti…

Pravi topli sendvič ima lijepu zlatno-smeđu boju, hrskavu teksturu i ukusno te sočno punjenje. Da bi dobili taj hrskavi omotač mnogi kriške hljeba premazuju s maslacem ili uljem.

Iako upotreba maslaca i ulja daje solidne rezultate i nije pogrešna, postoji još zanimljivija metoda za dobivanje hrskave korice toplog sendviča koja se širi društvenim mrežama.

Korisnici na društvenim mrežama savjetuju da vanjsku stranu hljeba premažete majonezom prije nego ga stavite u zagrijanu tavu.

AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI