HomeMagazinReceptiKAKO SE PRAVI CACIKI, NAJPOZNATIJI GRČKI UMAK?

KAKO SE PRAVI CACIKI, NAJPOZNATIJI GRČKI UMAK?

Evo jednostavnog recepta za pripremu ovog tradicionalnog sosa:

1 krastavac

2 čena bijelog luka

250 g grčkog jogurta

Sok od polovine limuna

2 kašike maslinovog ulja

So po ukusu

Svježi peršun ili nana (opciono), za posipanje

Uputstva za caciki

Oljuštite krastavac i izrendajte ga na sitno rende. Stavite ga u cjediljku ili posudu obloženu gazom i ostavite da se ocijedi 10-15 minuta kako biste uklonili višak tečnosti.

U međuvremenu, oljuštite i sitno isjeckajte bijeli luk. Možete ga izgnječiti ili koristiti rende.

U posudi, sjedinite grčki jogurt, ocijeđeni krastavac, isjeckani bijeli luk, sok od limuna i maslinovo ulje. Dobro promiješajte da se sastojci sjedine.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI