Ako ste u stisci s vremenom ili nemate ideja što pripremiti za ručak ili večeru, tjestenina je uvijek dobrodošlo rješenje.
Ako ne znate što biste pripremili za obrok, tjestenina je uvijek sjajno rješenje u kombinaciji s nekim ukusnim umakom.
Evo što vam je potrebno:

360p geselecteerd als afspeelkwaliteit
150 g špageta od cjelovitih žitarica
1 limun
50 g parmezana (u jednom komadu)
50 ml maslinovog ulja
so
biber
1 šaka bosiljka (po želji)
Priprema:
Skuhajte špagete u dosta kipuće slane vode prema uputama na pakiranju (pri tome pazite da je skuhana al dente). Zatim izlijte u cjediljku, a vodu za tjesteninu ostavite sa strane.
Limun dobro operite vrućom vodom, osušite i iscijedite sok. Naribajte parmezan. Pomiješajte 50 ml limunovog soka, ¾ korice, ¾ parmezana i maslinovo ulje u umak.
Pomiješajte tjesteninu s umakom, dodajući malo vode za tjesteninu. Tjesteninu začinite paprom, pospite preostalim parmezanom i koricom limuna.
Po želji ubacite bosiljak – i uživajte!
Dodatni savjet: malo ribe ili npr. plodova mora uz ovu divnu tjesteninu će vas duže držati sitim i osigurati zdrave proteine.
Thportal.hr/AS info