Potrebno:
• 250 g kanelona
• 250 g kremastog sira
• 300 g špinata (može i zaleđeni)
• 2 čehna bijelog luka
• kašika maslinovog ulja
Za bešamel:
• 50 g maslaca
50 g brašna
• 700 ml mlijeka
• so, biber, po želji muškatni oraščić
• 100 g parmezana
• 50 g ribane gaude
Priprema
Za bešamel na maslacu preprežite brašno, pa dodajte mlijeko. Neprestano miješajte kako se ne bi stvorile grudice, najbolje pjenjačom. Dodajte začine i na kraju parmezan. Kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane gust. Na malo maslinovog ulja prepržite sitno sjeckani bijeli luk. Dodajte mu špinat pa kratko pirjajte. Sklonite s vatre, prohladite pa dodajte kremasti sir.
Posudu premažite maslacem. Napunite kanelone smjesom špinata i sira pa ih posložite jedan do drugog. Prelijte bešamelom, prekrijte aluminijskom folijom pa pecite oko pola sata u pećnici na 200 stepeni. Nakon pola sata maknite foliju, dodajte naribani sir pa vratite u pećnicu pet do 10 minuta.