HomeMagazinReceptiKaneloni sa špinatom i sirom

Kaneloni sa špinatom i sirom

Potrebno:

• 250 g kanelona

• 250 g kremastog sira

• 300 g špinata (može i zaleđeni)

• 2 čehna bijelog luka

• kašika maslinovog ulja

Za bešamel:

• 50 g maslaca

 50 g brašna

• 700 ml mlijeka

• so, biber, po želji muškatni oraščić

• 100 g parmezana

• 50 g ribane gaude

Priprema

Za bešamel na maslacu preprežite brašno, pa dodajte mlijeko. Neprestano miješajte kako se ne bi stvorile grudice, najbolje pjenjačom. Dodajte začine i na kraju parmezan. Kuhajte na laganoj vatri dok umak ne postane gust. Na malo maslinovog ulja prepržite sitno sjeckani bijeli luk. Dodajte mu špinat pa kratko pirjajte. Sklonite s vatre, prohladite pa dodajte kremasti sir.

Posudu premažite maslacem. Napunite kanelone smjesom špinata i sira pa ih posložite jedan do drugog. Prelijte bešamelom, prekrijte aluminijskom folijom pa pecite oko pola sata u pećnici na 200 stepeni. Nakon pola sata maknite foliju, dodajte naribani sir pa vratite u pećnicu pet do 10 minuta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI