HomeIzdvojeno7 destinacija u BiH na koje ste možda zaboravili, a vrijedi ih...

7 destinacija u BiH na koje ste možda zaboravili, a vrijedi ih posjetiti

Iako su putovanja najčešće rezervirana za ljeto i toplije vrijeme, to ne znači da jesen ne možete iskoristiti za upoznavanje sa nekim čarobnim lokacijama unutar granica Bosne i Hercegovine.


Nerijetko čujemo kako je BiH izuzetna zemlja, posebice radi svojih prirodnih ljepota koje su zvijezde našeg današnjeg članka. Od planinskih sela, preko endemskih vrsta u špiljama, pa sve do jedinstvenih mjesta na vodi, na našem popisu su se našle dobro poznate lokacije na koje ste možda zaboravili.

Da ih vrijedi posjetiti brzo će vas uvjeriti sljedeće fotografije, kao i činjenica da su jednako lijepe tijekom jeseni. Uz to, neke od ovih atrakcija imati će manje posjetitelja i turista van sezone što cijelu posjetu čini posebnijom i ugodnijom. Koje lokacije u BiH i dalje čine da kažete: „wow!“ kad ih posjetite, pogledajte u nastavku.

Vrelo Bosne

Uz labudove, patke i prekrasne stazice, na ovom mjestu možete uživati samo 15 km udaljeni od Sarajeva. Idealno mjesto za posjetu sa obitelji, date, pa i druženje s ekipom.

Lukomir

Avanturističko najviše naseljeno mjesto u BiH i dan danas čuva običaje i način života koji pamte naši stariji. Jedinstveno iskustvo, zapanjujuća priroda i dašak kulture koji možete osjetiti na još malenom broju mjesta poput ovoga.

Vodopad Kravice

Zapanjujući prizori ovog vodopada na rijeci Trebižat iz godine u godinu stavljaju BiH na mapu putovanja brojnih internacionalnih posjetitelja koji žele vidjeti ljepotu jednog od najljepših vodopada u našoj zemlji. Jesen je idealna za posjetu ovog mjesta jer nema više toliko turista, a pogled je jednako magičan kao tijekom ljeta.

Hajdučka vrata

Planinarska tura koja vas vodi do Hajdučkih vrata nije pretjerano teška, a uspon od nekoliko sati vodi vas do ovog jedinstvenog fotogeničnog prstena. Ovaj prirodni fenomen na Čvrsnici jedan je od najljepših vidikovaca koji ćete htjeti staviti na svoju listu za posjetu.  

Vjetrenica

Vjetrenica je najveća špilja u Bosni i Hercegovini koja krije značajne krške i speleološke značajke. Staze koje vas vode u špilju otkrivaju sasvim novi svijet i doživljaj koji trebate proživjeti barem jednom u životu.

Plivsko jezero

U blizini Jajca imate Malo i Veliko Plivsko jezero koje će vas nadahnuti ljepotom prirode, a možete ga istražiti uz šetnju ili vožnju čamcem. Više o Plivskom jezeru čitajte i ovdje.  

Japodski otoci

Jedna od najljepših prirodnih atrakcija u BiH krije se na rijeci Uni, a posebnost zahvaljuju činjenici da iz zraka Japodski otoci tvore simpatičan oblik srca. Uz nedvojbeno lijepu prirodu, rafting, prekrasne smještaje i zanimljive sadržaje, ovo mjesto zaslužuje biti na vašoj listi.

Bonjour.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI