Post je pravo iskušenje za tijelo. Zato vaši iftari trebaju biti zdravi, osvježavajući, ali i ukusni svakako.
I danas vam donosimo prijedlog za iftar.
Begova čorba
Potrebno:
-300 g kokošijeg mesa
-200 g korjenastog povrća (mrkva, peršin, celer)
-50 g maslaca
-50 g brašna
-20 g suhe bamije
-1 žumance
-50 gr kajmaka ili milerama
-1/2 limuna
-1 lovorov list
-malo soli i bibera
Priprema:
-Prvo pripremiti bamiju tako što se treba staviti da kuha s malo limuna 20-ak min. Ocijediti te ostaviti po strani
-Pileće meso oprati, staviti u šerpu s vodom, dodati očišćenu cijelu mrkvu, peršun, celer i lovor, posoliti i kuhati
-Kada je meso kuhano, supu procijediti, odvojiti meso od kostiju, i izrezati ga na kockice
-Na kockice izrezati i kuhanu mrkvu te nasjeckati peršun i celer
-U drugoj šerpi staviti maslac, zagrijati ga te dodati brašno, propržiti malo, te zaliti temeljcem/supom i kuhati 15-ak min
-Dodati meso i izrezano povrće, bamiju, pa sve skupa kuhati još nekoliko minuta
-Na samom kraju razmutiti žumance s kajmakom te uz miješanje lagano dodati supi
-Servirati s kašikom pavlake na vrhu