HomeVijestiAmna Musić iz Memića prvakinja FBiH u krosu

Amna Musić iz Memića prvakinja FBiH u krosu

Na sportskom aerodromu  Jegin Lug u Raincima održano je pojedinačno prvenstvo BiH u krosu u svim uzrasnim kategorijama. Učestvovalo je 20 klubova iz cijele BiH, a tehnički organizator je atletski klub Sloboda Tehnograd. Ovaj događaj okuplja mlade atletičare iz različitih dobnih skupina, a cilj nam je inspirisati ih da razvijaju svoj sportski potencijal i strast prema atletici, kazali su organizatori.

Kros, kao atletska disciplina, je trka na otvorenom prostoru koja se odvija preko raznolikih terena, uključujući travnjake, šumske staze, brda i blato. Učesnici se natječu na različitim udaljenostima, a cilj je preći datu udaljenost što brže. Kros trke često zahtijevaju izdržljivost, snagu i taktiku, jer se trče na različitim podlogama, uključujući i uzbrdice i nizbrdice.

Kros trke su popularne među atletičarima svih dobnih skupina i omogućuju im da razvijaju svoje sposobnosti na različitim terenima. Ova disciplina također promoviše timski duh i sportski duh među sudionicima. Kros je dinamičan i izazovan oblik atletike koji privlači atletičare i ljubitelje sporta širom svijeta.

Općinu Kalesiju je predstavljala je Amna Musić iz Memića članica AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla koja je u konkurenciji pionirki 2010-2011 i mlađi na utrci 1000metara zauzela odlično 2 mjesto i tako postala viceprvakinja BiH za pionirke za 2023 godinu a osvojila je i prvo mjesto u istoj konkurenciji na nivou Federacije BiH.

Na održanom prvenstvu najuspješni su bili takmičari iz AK Sloboda Tehnograd Tuzla pored pomenute Amne uspješni su bili Ena Bećirović, Aina Nezirovac, Ema Zahirović, Nikola Pavljašević, Amer Bećirović…

ntv.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI