HomePutovanjaAntalija: Mjesto egzotike i prelijepih plaža

Antalija: Mjesto egzotike i prelijepih plaža

Neki bi ovaj grad nazvali rajem na zemlji, a neki jednostavno mjestom koje morate posjetiti. Antalija je grad u Turskoj na obali Sredozemnog mora pod planinom Taurus. Grad je to u kojem danas možete vidjeti ostatke bizantskog i rimskog razdoblja.

Smještena na strmoj litici, Antalja je slikovit gradić okružen mnogim drevnim ruševinama, a tamo se nalazi i važan arheološki muzej. Sa svojom zračnom lukom čini važno mjesto za dolazak turista u cijelu Tursku.

Slobodno se može reći kako ovakvo mjesto nudi zabavu apsolutno za svakoga, bilo da je riječ o onima koji žele upoznati dio nečije historijei osjetiti kako se nekad živjelo ili o onima koji žele osjetiti dašak egzotike i prekrasnih plaža te onih koji žele iskušati nove okuse sasvim drugčije hrane i delikatesa.

Jedan od razloga zašto se Antalja smatra rajem na zemlji predivan je pogled na planinu Taurus s jedne strane i tirkizno Sredozemno more okruženo pješčanim plažama i izrazito gostoljubivim ljudima koji će vam pomoći koliko mogu s druge strane. Smatramo da bi to trebala biti odlika svakog turističkog mjesta koje svake godine privlači sve više turista iz cijelog svijeta.

Osim prirodnih ljepota, Antalja nudi puno sadržaja za one koji više vole kupovati nego ležati uz more tako da vam možemo preporučiti šetnju po tradicionalnom bazaru koji se održava svaki dan u drugom dijelu grada ili šetnju skupocjenim ulicama poput Isiklara i Ataturk

Preporučamo vam obilazak Kaleice kao historijsku jezgru grada s turskim, grčim i talijanskim građevinama, muzeje kao što jsu Antalja i Kaleici muzej. Što se tiče smještaja, možemo vam preporučiti hotel s tri zvjezdice smješten u samom centru, a svega 300 metara udaljen od plaže.

Avaz/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI