HomeApeli za pomoćApel za liječenje 9-mjesečnog Afana koji ne čuje

Apel za liječenje 9-mjesečnog Afana koji ne čuje

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za 9-mjesečnog Afana Šehića iz Zenice koji ne čuje i za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17007, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. telekom operatere.

Afan ima obostrano oštećenje sluha i potrebna mu je ugradnja kohlearnih implantata u Istanbulu, a operacija košta 34.500 eura.

Njegovi roditelji su već u prvom mjesecu njegovog života posumnjali da on ima problem sa sluhom, jer nije reagovao na bilo kakve zvučne podražaje. Potom su uradili testove koji su pokazali da ima oštećenje sluha, a za BERA test su morali čekati da Afan napuni šest mjeseci.

Dok su čekali termin za spomenuti test, po preporuci neuropedijatra, uradili su ostale pretrage kako bi utvrdili da nema dodatnih oštećenja kod bebe. Na svu sreću, ostali nalazi su bili uredni. PCR iz urina detektovao je citomegalovirus, za koji se sumnja da je prouzrokovao oštećenje sluha.

Bebi Afanu osim poziva na broj 17007 možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, PayPala i žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI