HomeVijestiApel za pomoć Sari i Ahmedu koji imaju potpuno oštećenje sluha od...

Apel za pomoć Sari i Ahmedu koji imaju potpuno oštećenje sluha od rođenja

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za sestru i brata Saru i Ahmeda Durića, koji imaju potpuno oštećenje sluha od rođenja i potrebna im je pomoć za ugradnju kohlearnih implantata. Za njih je u funkciju stavljen humanitarni broj 17042, pozivom se doniraju 2 KM.

Edina i Edmir, roditelji su troje mališana – Sare, Ahmeda i Aida, koji od rođenja imaju probleme sa sluhom. Za razliku od Aida, koji ima djelimično, Sara i Ahmed imaju potpuno oštećenje sluha.

Uprkos velikoj želji, roditelji im nikada nisu bili u mogućnosti platiti ugradnju kohlearnih implantata koji bi im mogli poboljšati sluh te su strpljivo čekali da dođu na red za ovaj zahvat na Kliničkom centru. Sara je prošle godine konačno dočekala tu operaciju, međutim ona nije prošla očekivano, već im je zadala samo još veće muke.

Desile su se brojne komplikacije, među kojima je i infekcija bakterijom MRSA. Kako se situacija ni godinu dana poslije nije smirivala, a djevojčica nije dobijala adekvatnu terapiju, u strahu da se situacija dodatno ne pogorša, roditelji su otišli na kliniku u Tursku, gdje su joj doktori odmah skinuli ugrađeni implantat.

Sada je roditeljima potreban novac za daljnju terapiju i ugradnju novih implantata za Saru, dok je Ahmedu potrebna ugradnja jednog kohlearnog implantata.  Za to im je potrebno oko 60.000 EUR. Uz vašu pomoć nadamo se da ćemo obradovati ovu porodicu i učiniti da Sara i Ahmed čuju!

Pored poziva na broj 17042 (dostupan svim bh. operaterima) ovoj dječici možete pomoći i donacijama na web platformi www.pomoziba.org klikom na opciju DONIRAJ ODMAH, te putem računa Udruženja Pomozi.ba u produžetku.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI