Potrebno:
*Fil:
-2 čaše kisele pavlake
-3 jaja
-2 čaše šećera
-1 vanilin šećer
-1/2 praška za pecivo
-3/4 čaše ulja
-150 g mljevenih oraha
-Jufke za baklavu
-500g višanja iz tegle
*Agda:
-400ml vode
-1 1/2 čaše šećera
Priprema:
Prvo skuhati agdu i ostaviti da se prohladi
-Posebno pomiješati sastojke za fil
-Svaku koru premazivati filom
-Na 5-oj jufci poredati ocijeđene višnje
-Nastaviti premazivati ostatak jufki sa filom,zadnju ne mazati
-Baklavu narezati na kocke ili oblik po želji
-Peći u zagrijanoj rerni na 180C-40-ak min.ili dok sami ne ustanovite da je pečena
-Na kraju zaliti prohlađenom agdom
-Ostaviti da se dobro ohladi ,pa servirati uz ,naravno ,bosansku kahvu