HomeIzdvojenoBANOVIĆI: Općinski načelnik upriličio prijem za učenike generacije – najboljim učenicima uručene...

BANOVIĆI: Općinski načelnik upriličio prijem za učenike generacije – najboljim učenicima uručene novčane nagrade

Općinski načelnik dr. Bego Gutić upriličio je prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Banovići za školsku 2021./2022. godinu. Riječ je o učenicima koji su bili najbolji u svojim školama, a to su: Adna Kikanović (MSŠ Banovići), Ajla Imširović (OŠ Banovići Selo), Emina Gabeljić (OŠ Grivice), Samed Sudžuka (OŠ Banovići), Amina Brigić (OŠ Treštenica) i Amina Imširović (OŠ Seona).

Prema riječima načelnika Gutića, Općina im na ovaj način odaje priznanje za postignute rezultate u školovanju i njihov rad i trud biće novčano nagrađen. Kakao je kazao, novčane nagrade trebaju da im budu motiv da nastave učiti i raditi, jer se trud i rad na kraju uvijek i vrednuju.

Općina Banovići je na ovaj način nastavila sa praksom iz prošle godine – praksom nagrađivanja najboljih učenika, što predstavlja samo mali dio podrške obrazovanju. Iako je obrazovanje u nadležnosti Kantona, u budžetu Općine se svake godine planira stavka za ovu oblast sa koje se izdvajaju određena sredstva za pomoć školama, stipendiranje učenika i studenata i podršku najboljim učenicima.

Banovici.gov.ba/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI