HomeIzdvojenoBH Meteo: Noćas će temperature pasti za oko 20 stepeni u odnosu...

BH Meteo: Noćas će temperature pasti za oko 20 stepeni u odnosu na trenutne!

Večeras i u noći na nedjelju (03.12.) očekuje nas nagli pad temperature! Temperatura će u većini mjesta pasti na oko nula stepeni, što će u pojedinim mjestima biti razlika za oko 20°C u odnosu na trenutne temperature, najavljuje BH Meteo.

Prije nego stigne naglo zahlađenje, u nastavku današnjeg dana širom zemlje nestabilno vrijeme uz prolazno kišu ili pljusak. Pljuskovi ponegdje mogu biti praćeni grmljavinom, a postoje šanse i za lokalno nevrijeme praćeno sitnim ledom i olujnim udarima vjetra.

Osjetno zahlađenje stiže večeras, iza 16 sati, najprije na sjeverozapad Bosne, a kasnije postepeno u nastavku noći i do nedjelje ujutro će zahvatiti veći dio zemlje. U večernjim satima na sjeverozapadu Bosne moguća susnježca i snijeg. Uz dolazak zahlađenja prolazno pojačan sjeverni vjetar.

U nedjelju još malo padavina u prvom dijelu dana, dok će u nedjelju poslijepodne padavine prestajati u postepeno razvedravanje.

Najmanja šansa za padavine u nedjelju na sjeveroistoku Bosne i tu bi ostalo suho. U ostatku zemlje većinom prolazno malo susnježice i snijega u Bosni, u nizinama Hercegovine kiša a na planinama malo snijega. Hladno.

U ponedjeljak(04.12.) ujutro jači mraz i minusi! Pojačan jugo koji puše od juče će postepeno slabiti danas poslijepodne a prestajati večeras.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI