HomeIzdvojenoBiH domaćin Evropskog fudbalskog prvenstva za juniorke

BiH domaćin Evropskog fudbalskog prvenstva za juniorke

Bosna i Hercegovina je još jednom dobila priliku da organizuje veliko fudbalsko takmičenje pod okriljem UEFA.

Nakon Evropskog prvenstva za kadetkinje 2022. godine, NS/FS BiH je ponovo dobio povjerenje UEFA jer je juče na redovnoj sjednici Izvršnog komiteta evropske krovne kuće fudbala donesena odluka da EURO 2026. za igračice do 19 godina bude održano u našoj zemlji.

„Još jednom nam je ukazano povjerenje UEFE i biće nam velika čast da ponovo organizujemo veliko UEFA-ino takmičenje“, kaže predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković i nastavlja:

„Prošle godine smo na veoma visokom nivou organizovali Evropsko prvenstvo za kadetkinje, te ne sumnjam da ćemo 2026. godine biti još bolji jer NS/FS BiH ima kapacitete za organizaciju ovako značajnih događaja. Takođe ćemo iskoristiti priliku da dodatno promovišemo ženski fudbal među mlađom populacijom. Zahvalio bih se UEFA-i na čelu sa predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, kao i direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, na ukazanom povjerenju, a na nama je da radimo svim snagama kako bismo organizaciju ovog takmičenja doveli na najviši mogući nivo i ponovo poslali u svijet lijepu sliku iz Bosne i Hercegovine.

rtvtk.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI