HomeIzdvojenoBiHAMK: Mokar kolovoz, oprez zbog odrona i magle

BiHAMK: Mokar kolovoz, oprez zbog odrona i magle

U Bosni i Hercegovini jutros je mokar ili vlažan kolovoz zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada. Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično pada slab snijeg, koji se, za sada, ne zadržava na kolovozu.

Na brojnim dionicama učestali su odroni, a izdvajaju se putevi: Travnik-Banja Luka, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Mostar-Žitomislići-Doljani, Jajce-Crna Rijeka, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča. 

Na magistralnim putevima Priluka-Glamoč i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje vidljivost je smanjena zbog magle, dok na putu Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ se skreće pažnja na jak vjetar. 

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i magistralni putevi: Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI