HomeIzdvojenoBIHAMK: Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na...

BIHAMK: Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Zbog odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Turbe-Karanovac, Mostar-Žitomislići, Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen) i Sarajevo-Foča. Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti na 50 do 100 metara. Zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na dionice: Kupres-Šuica-Livno, Ključ-Vrhpolje, Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) i Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Izbjegavajte rizična preticanja i ne krećite na put bez zimske opreme, navode iz BIHAMK-a.

Zbog većeg odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Banja Luka, dionici Jajce-Crna Rijeka, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI