HomeIzdvojenoBIHAMK: Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

BIHAMK: Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog kiše koja je padala tokom noći ili ponegdje još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Skrećemo pažnju i na mjestimično jake udare vjetra.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoj Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Radovi su aktuelni na putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati), a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Zbog Nove godine, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI