HomeIzdvojenoBIHAMK: Uz riječne tokove smanjena vidljivost zbog magle

BIHAMK: Uz riječne tokove smanjena vidljivost zbog magle

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone. Na pojedinim dionicama uz riječne tokove i vidljivost je smanjena zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, saopćili su iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci).

Zbog polaganja završnog sloja asfalta, do 10.11. u vremenu od 08 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (kroz mjesto Rastošnica). Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

Do kraja ove sedmice izvode se i sanacioni radovi na magistralnom putu Prača-Hrenovica (dionica Podgrab-Sastavci), zbog čega se u vremenu od 08 do 16 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI