HomeIzdvojenoBIHAMK: Vožnju prilagodite trenutnim uvjetima, obratite pažnju na odrone i srušena stabla

BIHAMK: Vožnju prilagodite trenutnim uvjetima, obratite pažnju na odrone i srušena stabla

Meteorolozi upozoravaju na jake udare vjetra i padavine tako da savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a osim odrona može biti i granja, te srušenih stabala. Posebno izdvajamo magistralni put Jajce- Banja Luka (Podmilačje) i Olovo- Kladanj (Karaula) gdje je došlo do rušenja stabala, što ugrožava bezbjedno saobraćanje, navode iz BIHAMK-a.

Aktuelni radovi

Podsjećamo, na snagu je stupila zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08 do 16 sati, uz regulisanje saobraćaja semaforima.

A na dionici Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća usporeno-jednom trakom.

Stanje na GP

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na ilidži (M-5 Stup-Blažuj), pa se saobraćaj preusmjerava kroz naselje Lužani.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI