HomeVijestiBIHAMK: Zbog padavina vozite maksimalno oprezno i obratite pažnju na moguće odrone

BIHAMK: Zbog padavina vozite maksimalno oprezno i obratite pažnju na moguće odrone

Zbog kiše saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a izuzetak su pojedine dionice u istočnim krajevima, gdje za sada nema padavina. S obzirom da meteorolozi najavljuju padavine u većem dijelu naše zemlje, ponegdje i obilnije, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i upozoravamo na mogućnost odrona, saopćili su iz BIHAMK-a.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da se preporučuje vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša, a na ulazu u našu zemlju na graničnom prelazu Gradina. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

# BIHAMK

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI