HomeIzdvojenoBračni par iz Argentine za 22 godine obišao 102 zemlje i dobili...

Bračni par iz Argentine za 22 godine obišao 102 zemlje i dobili djecu u četiri države

Argentinski bračni par Herman i Kandelaria Zap su u 22 godine obišli 102 zemlje na pet kontinenata. U svom automobilu iz 1928. godine proputovali su 362.000 kilometara. U različitim zemljama dobili su četvero djece.

Herman i Kandelaria su za Agenciju Anadolija ispričali da su se u 22-godišnjem periodu putovanja s vremena na vrijeme vraćali u svoju zemlju.

Herman je kazao da su neposredno prije početka putovanja kupili automobil modela Graham-Paige 610, koji je proizveden 1928. godine. 

– Naš plan bio je da odemo na Aljasku i upoznamo 20 zemalja, ali onda se put odužio i obišli smo 102 zemlje. Htjeli smo da pređemo 25.000 kilometara, ali na kraju smo proputovali 362.000. Auto je putovao svuda, posjetili smo pustinje Atakama, Gobi i Namib, zatim Ande, Himalaje, Alpe, velike gradove kao što su Istanbul, London, Mumbai i Tokio – rekao je Herman. 

Ističući da im niko nije vjerovao kada su rekli da planiraju putovati automobilom iz 1928. godine. 

Kandelaria je rekla da su nakon dvije godine putovanja dobili prvo dijete.

– Najveće bogatstvo koje čovjek može imati je porodica, a što je ova porodica veća, to će biti više bogatstva i sreće. Veoma je lijepo imati porodicu dok putuješ oko svijeta, da svojoj djeci pokažemo svijet u kojem živimo – istakao je Herman.

O putovanjima su napisali tri knjige. 

Avaz/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI