HomeTop 7Čarolija od 15 hiljada lampica na kući Ilije Filipovića u Drijenči

Čarolija od 15 hiljada lampica na kući Ilije Filipovića u Drijenči

Bajkoviti prizori na domu porodice Filipović svake godine plijene pažnju prolaznika. Tradicionalo nesvakidašnje kićenje pred blagdane Ilija je nastavio i ove godine.

ILIJA FILIPOVIĆ, Drijenča:

“Ima ljudi koji prolaze pa kažu,  ovo nema nigdje.  Ali, otom-potom, ja sam zaljubljen u to i dok sam živ ovo ću kititi.”

Čarolija koja sve ostavlja bez daha. Sa više od 15.000 sijalica, dvorište i dom Ilije i Kaje oslikavaju pravu bajku. Tradicionalno to čine svake godine, a pandemija koronavirusa nije ih spriječila ni ovog puta. Iako je to bračni par zajedno stvarao, zbog lošeg zdravlja supruge, 77-godišnji Ilija je sada sam sve obavio.

ILIJA FILIPOVIĆ, Drijenča:

“Koliko sam vremena utrošio, trajalo je negdje oko 30 dana. Sam sam to sve radio. Uzmem, pa postavim, pa pogledam, fali ondje, fali ondje, ja opet odem pa kupim.”

KAJA FILIPOVIĆ, Drijenča:

“Malo sam ljubomorna, galamim malo na njega što pretjera, ali kad izađem u dvorište, valja.”

Jer, nemoguće je ostati ravnodušan na ovakav prizor. Pored truda i vremena, uloženo je i dosta novčanih sredstava, ali Ilija ne žali.

“To me malo održava, produžuje mi život. A došao sam na ideju, jer kod nas je obilježje stavi par sijalica na prozor, na vrata. Ma daj, rekoh, da je nešto interesantno.”

Pored više od 15.000 sijalica i 25 prekidača, Ilija je već osigurao i dodatni materijal za narednu godinu. Kako kaže, da to bude još ljepše, ako ga zdravlje posluži. Mi mu želimo zdrav i dug život, do narednog susreta, sa pojačanom čarolijom, ako uopće može ljepše od ovog.

BHRT / AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI