HomeIzdvojenoDanas 22. i 23. sjednica Skupštine TK hitnog karaktera

Danas 22. i 23. sjednica Skupštine TK hitnog karaktera

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona danas je zakazao 22. redovnu i 23. sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera. Obje sjednice bit će održane u ponedjeljak 29. aprila 2024. godine, s početkom u 11, odnosno u 12 sati, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli. Za sjednicu hitnog karaktera predložena je samo jedna tačka dnevnog reda – Razmatranje i usvajanje Rezolucije o osudi neustavnog djelovanja Narodne skupštine Republike Srpske, a u vezi sa negiranjem genocida počinjenog u Srebrenici.

Za dnevni red 22. redovne sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona predloženo je 17 tačaka dnevnog reda. Između ostalih Informacija o sigurnosnoj situaciji u Tuzlanskom kantonu sa pregledom realizovanih mjera, pet prijedloga zakona, Izvještaj o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2023. godniu te izvještaji o radu više javnih ustanova i zavoda za 2023. godinu.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona danas je usvojio i zaključak kojim se od Vlade Tuzlanskog kantona traži da održi hitnu tematsku sjednicu posvećenu stanju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI