HomeIzdvojenoDetalji zločina u Živinicama: Izbacila ga iz kuće, danima joj prijetio

Detalji zločina u Živinicama: Izbacila ga iz kuće, danima joj prijetio

Tuzlanski kanton potreslo je još jedno ubistvo žene, a policija još uvijek utvrđuje sve detalje događaja i moguće motive. Podsjetimo, u nedjelju navečer u Živinicama je došlo do ubistva pa potom i do samoubistva.
Za sada je poznato da su događaj policiji prijavili građani te da su muškarac i žena živjeli u vanbračnoj zajednici. Kako navodi Crna hronika, riječ je o Mevludinu A. i Tahiri Č. Navodno, Mevludin i Tahira su bili u ljubavnoj vezi, a najveći problem bio je alkohol i ljubomora. Živjeli su u Tahirinoj kući, a na ulaznim vratima Mevludin je počinio ovaj stravičan zločin. Prema nezvaničnim saznanjima Tahira je izbacila Mevludina iz kuće prije četiri dana.

Za vrijeme tragedije, maloljetno dijete nalazilo se u kući odnosno unuka koja je bila sa svojoj bakom.

Navodno je Mevludin danima prijetio Tahiri, a uputio joj je preko 27 uznemirujućih poziva. Tahira je bila na svadbi svoje kćerke u Njemačkoj, te se vratila u Živinice. Nakon povratka sa aerodroma, Tahira je sa unukom (5) vratila se svojoj kući.

Nakon što je Mevludin saznao za njen povratak, otišao je odmah na njena vrata. Zločin se desio na ulaznim vratima njene porodične kuće u kojoj su do prije par dana živjeli zajedno. Na Mevludinovom Facebook profilu postavljene su sve njihove zajedničke fotografije sa ljubavnim pjesmama i citatima. Niko nije ni slutio da će do ovoga doći.

Podsjetimo, ranije iz Uprave policije TK su kazali da je dežurni ljekar konstatovao je da je nastupila smrt uslijed upotrebe vatrenog oružja. “Kriminalistička policija na licu mjesta je izvršila uviđaj te se u ovom momentu istrage može reći da se radi najvjerovatnije o samoubistvu i ubistvu”, kazali su ranije iz Uprave policije MUP-a TK.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI