HomeIzdvojenoDirektor bolnice u Gazi: Izraelci su ušli u kompleks, možemo se samo...

Direktor bolnice u Gazi: Izraelci su ušli u kompleks, možemo se samo moliti za pacijente

Novinska agencija Associated Press navodi da je putem telefona razgovarala s Mohammedom Zaqoutom, direktorom bolnice u Gazi. Zaqout je kazao da su izraelski tenkovi stigli u medicinski kompleks bolnice Al Shifa i da su vojnici ušli u zgrade; uključujući hitne i hirurške odjele u kojima su smještene jedinice intenzivne njege.

– Okupacijske snage upale su u zgrade – rekao je ljutito preko telefona i dodao da su pacijenti, uključujući i djecu, prestravljeni. 

– Oni vrište. To je vrlo zastrašujuća situacija… Ne možemo učiniti ništa za pacijente osim moliti se – kazao je Zaqout. 

Podsjetimo, izraelska vojska je objavila da je ušla u kompleks Al Shife i kako “na temelju obavještajnih informacija i operativnih potreba” provodi “preciznu i ciljanu operaciju protiv Hamasa u određenim dijelovima bolnice”.  

Izraelska vojska dodala je da su s njenim snagama “medicinski timovi i govornici arapskog jezika, posebno obučeni kako bi se pripremili za ovo kompleksno i osjetljivo okruženje, s ciljem da se ne naudi civilima”. Glasnogovornik IDF-a Peter Lerner za CNN je rekao da su bolnica i kompleks centar Hamasa za njegove operacije, potencijalno čak i njegovo “srce”. 

avaz/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI