HomeMagazinReceptiDOMAĆA ŠTRUDLA OD JABUKA I ŠLJIVA BAŠ POPUT ONE NANINE

DOMAĆA ŠTRUDLA OD JABUKA I ŠLJIVA BAŠ POPUT ONE NANINE

Okus ove štrudle odmah će vas vratiti u djetinjstvo za nanin stol oko kojeg se šire divni mirisi domaće štrudle od jabuka i šljiva.

Iskoristite ovaj recept i dopustite si povratak u neke bezbrižnije dane.

broj osoba: 6

priprema: 45 minuta

Sastajci:

za dvije štruce: 2 paketa gotovog lisnatog tijesta (2 x 250 g),

poster

20 većih šljiva, veća kiselija jabuka,

2 žlice šećera,

vanilin šećer,

2 žlice krušnih mrvica,

naribana korica od limuna,

malo cimeta,

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Jabuke i šljive očistite, narežite na kockice pa pomiješajte sa svim sastojcima za nadjev. Nadjev stavite uz dužu stranu lisnatog tijesta, otprilike 7 cm od ruba, pa zarolajte. Spoj stisnite prstima da se tijesto ne bi rastvorilo tijekom pečenja. Krajeve zavrnite prema gore. Stavite u lim na papir za pečenje. Isto ponovite s drugim komadom lisnatog tijesta. Nožem zarežite vrh tijesta za izlazak pare svakih 2,5 cm. Ujedno pomaže pri kasnijem rezanju porcija.

Pecite na 200°C 25 minuta ili dok ne porumeni.

Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

hayat.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI