HomeIzdvojenoDrugi uništili, oni popravili i očistili: Mještani Kalesije Gornje sredili izletište Grabik

Drugi uništili, oni popravili i očistili: Mještani Kalesije Gornje sredili izletište Grabik

O onima koji zagađuju životnu sredinu nećemo puno pisati. O njima je već sve napisano. Želimo pohvaliti angažman i gest mještana Kalesije Gornje, zaseok Muratovići, koji su prethodnih dana očistili nered koji su ostavili upravo ti nesavjesni pojedinci.

U posljednje vrijeme često nam stižu fotografije o ovakvim ekološkim akcijama, gdje se prijatelji organizuju i očiste prirodu, što je bilo i u ovom slučaju.

“Pa motiv je taj htjeli smo da očistimo, i napravimo nešto da se može sjediti. Naša je poruka i apel ljudima da da ne bacaju smeće. Što donesu neka i odnesu sa sobom.”, kazao je za portal ntv.ba Asmir Softić, jedan od učenika akcije.

“Grabik” će biti najljepši park i najljepše izletište na području kalesijske općine, takve su bile ideje prilikom izgradnje, ali i ono što je urađeno na udaru je građanskog nemara, onih koji uništavaju inventar i ostavljaju smeće. Izletište gdje su mještani dolazili i provodili slobodno vrijeme sa djecom, sada nemaju gdje doći, a skoro svaki park u istom je stanju. Mještani Kalesije Gornje izletište su spram svojim mogućnosti sredili da se može prošetati i odmoriti u prirodi.

ntv.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI