HomeIzdvojenoDvije djevojke iz BiH uputile javni poziv za pomoć: “Ne želimo biti...

Dvije djevojke iz BiH uputile javni poziv za pomoć: “Ne želimo biti nova Nizama”

Dvije djevojke iz BiH, koje su, kako kažu, žrtve stravičnog nasilja, obratile su se medijima za pomoć.

Jedna djevojka iz Mostara, druga iz Visokog, najbolje prijateljice Anja Bevanda (29) i Ajša Ramić (31) javile su se redakciji portala “Hercegovina.info” sa samo jednim vapajem:

“Ne želimo biti nova Nizama Hećimović, niti Amela Kahrimanović!”

Kako prenosi njihove tvrdnje pomenuti portal, djevojke su već duže vrijeme izložene stravičnom verbalnom, ali i fizičkom nasilju, te brutalnim prijetnjama od strane muškarca Е.G.R, odnosno Е.A.P. Navodno je riječ o muškarcu koji je u međuvremenu promijenio prezime.

Navodno je rođen 1973. godine, a nastanjen je u Visokom.

Nakon što su ga policiji u Visokom prijavile zbog prijetnji koje uključuju i prijetnje smrću, seksualno zlostavljanje i brojne okrutne i nasilne radnje, on je priveden, ali djevojke tvrde kako je u petak pušten iz pritvora, nakon čega je nastavio da prijeti.

Osjećaj nesigurnosti

Prema informacijama koje su portalu “Hercegovina.info” proslijedile žrtve, radi se o muškarcu koji iza sebe ima navodno dvostruko ubistvo te pokušaj ubistva, konzument je narkotičkih sredstava, alkoholičar koji je bio zadržan svega 24 sata u prostorijama MUP-a Visoko, nakon čega ga je Tužilac Tužilaštva Zeničkodobojskog kantona, bez obzira što se radi o kontinuiranim prijetnjama smrću, pustio na slobodu bez određivanja pritvora gdje je nastavio svoje prijetnje.

A prijetnje zaista nisu za one slabijeg želuca, no djevojke su insistirale, upravo zbog toga što se osjećaju nezaštićeno od strane institucija koje bi ih trebale štititi, da barem mediji, onoliko koliko mogu javnosti pokažu kroz kakav pakao prolaze.

Zbog toga su insistirale i na objavi punih imena, kao i na objavi snimka ekrana sa njegovim najnovijim prijetnjama.

Inače, nasilnik je bivši vanbračni partner navedene djevojke iz Visokog i prema njenim riječima proganja je već duže od godinu dana, a u jednom navratu joj je nanio teže tjelesne povrede zbog kojih i danas ima problem s vilicom koja je u tom fizičkom nasrtaju slomljena i deformisana.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona pomenutom portalu još uvijek nije odgovorilo o preduzetim mjerama.

tuzlainfo.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI