HomeIzdvojenoDvije zgrade za raseljene osobe i izbjeglice u Banovićima u naselju Oskova...

Dvije zgrade za raseljene osobe i izbjeglice u Banovićima u naselju Oskova u završnoj fazi izgradnje – uskoro useljenje korisnika

Privode se kraju radovi na izgradnji dva stambena objekta sa po 15 stanova u Mjesnoj zajednici Oskova (naselje Brioni) namjenjena za smještaj raseljenih osoba i izbjeglica. Radovi na zgradama „A“ i „B“ su gotovo završeni i trenutno se radi uređenje vanjskog prostora oko objekata. Uskoro će biti sve spremno za useljenje korisnika koji se nalaze u jednom od dva kolektivna centra na području općine Banovići, Ježevac i Mrdići. Useljenjem u nove stanove trideset porodica iz Ježevca i Mrdića dobit će priliku za bolji i kvalitetniji život.

Dva stambena objekta na Oskovi grade se u okviru projekta „CEB II – Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja“. Njihova izgradnja finansirana je kroz kreditna sredstva Razvojne banke Vijeća Europe i koštat će oko 3,1 milion KM. U Banovićima se planiraju graditi još dvije dodatne zgrade, na istom lokalitetu (Brioni-Oskova) i iste veličine (sa po 15 stambenih jedinica), i to u ukviru projekta CEB III koji je već najavljen. Na ovaj način bi se trajno riješio problem smještaja raseljenih osoba i izbjeglica na podruciju Općine.

Može biti slika sljedećeg: 5 ljudi i tekst

OpćinaBanovići/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI