HomeSportHamiltonu ponuđeno više od 140 miliona eura za produženje ugovora

Hamiltonu ponuđeno više od 140 miliona eura za produženje ugovora

Mercedes je ponudio produženje saradnje Luisu Hamiltonu (Lewis) na dodatne dvije godine i ponudio mu ugovor u iznosu od 62 miliona funti (više od 70 miliona eura) po sezoni.

Za razliku od aktuelnog ugovora, koji traje do kraja godine, u novom se ne nalazi bonus od 22 miliona funti (više od 25 miliona eura) u slučaju osvajanja naslova.

O Hamiltonovom ugovoru pišu francuski i engleski mediji uz podsjetnik da je Hamiltonova aktuelna plaća 40 miliona funti (oko 46 miliona eura). Iznos koji je Mercedes spreman dati sedmerostrukom bivšem svjetskom prvaku u Formuli 1 jest, dakle, jednak onom koji je i bio spreman i dosad dati. Razlika je u tome što mu se osnovica povećava za 25 miliona eura.

U ugovoru mu se navodno nalazi i 10-godišnja uloga Mercedesovog ambasadora koju će početi obnašati kad se penzioniše. Za nju će dobivati 25 miliona eura godišnje.

Hamilton je od 2013. pa sve do prošle godine bio najplaćeniji vozač Formule 1. Lani mu je plaća iznosila 50 miliona eura, pet manje od aktuelnog prvaka Maksa Ferstapena (Max Verstappen).

# MERCEDES

# LEWIS HAMILTON

# FORMULA 1

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI