Potrebno:
• 500 g pilećih filea
• začin – za piletinu ili drugi
• 300 ml svježeg mlijeka
• brašno – da se uvalja
• 2 kašike soja sosa
• kornfleks
Priprema
Pileći file se isiječe na komadiće, veličine po vašem izboru. Posipa se začinom za piletinu, prelijeva polovinom svježeg mlijeka i soja sosom i ostavlja u frižideru na nekoliko sati. Kornfleks se izmrvi rukama, ali ne na sitne komade. Komadići piletine se uvaljaju u brašno, potapaju u preostalo mlijeko i uvaljaju u kornfleks. Redaju se preko papira za pečenje i peku u rerni na 200 stepeni 20-30 minuta.
Savjet: Pileća prsa su najzdravija kada su pečena u pećnici bez mnogo dodataka osim nekih začina i s prilogom od raznog povrća. Većina ostalih načina pripreme dodaje masnoće i kalorije na koje treba pripaziti ako ste na dijeti.