
Mnogima se ljeti, kada su visoke teperature, ne da kuhati pored brele ringle ili ugrijane rerne.
Zato je dobro u takvo doba raditi za ručak nešto što će biti brzo gotovo. No, ako želite baš nešto kuhano, tada je brzi ljetni ručak ili kakav sataraš dealna stvar!
2 luka
– 1-2 tikvice
– 2 paprike
– 1 patliđan
– 5-6 rajčica
– sol, papar, svježi bosiljak
Priprema:
Rajčicu preliti vrelim vodom pa oguliti kožicu i nasjeckati na male komadiće.
Papriku, luk i tikvice narezati na kockice. Na malo ulja prvo pržiti luk, dodati paprike papržiti par minuta. Potom dodati tikvice i patliđan i na kraju usitnjenu rajčicu. Sve skupa dobro začiniti po želji. Ako volite ljuto, dodajte čili ili malo više papra.
Umak pirjati još nekih 15-tak minuta i kada se sve skupa dobro prožme umak je spreman za posluživanje. Skuhati tjesteninu po želji i poslužiti uz umak.