HomeIzdvojenoIdilični grad s najčišćim jezerom u Evropi u kojem vam neće biti...

Idilični grad s najčišćim jezerom u Evropi u kojem vam neće biti dosadno

Jezero Ansi  smatra se jednim od najčišćih i najljepših u Evropi, a nalazi se na istoimenom gradu koji se naziva se i alpskom Venecijom zbog mnogobrojnih kanala, ali i predivne arhitekture. Grad Ansi zovu i biserom francuskih Alpi, prvenstveno zbog slikovitog krajolika koji čine planinski vrhovi i bajkovitog ledenjačkog jezera.

Instagram will load in the frontend.

Nalazi se u jugoistočnoj Francuskoj, 35 kilometara južno od Ženeve. To ga čini odličnom bazom za istraživanje okolice, ali i utočište od gužvi većih gradova. Mali mostovi, lijepe ulice, trgovine i tržnica, baš kao i dvorac koji dominira nad gradom čine ga zanimljivom destinacijom.

Između jezera i starog dijela grada nalazi se Most ljubavi s kojeg se širi savršen pogled na brodove i jezero, a u blizini su i predivni Evropski vrtovi gdje se dolazi uživati u prirodi, najbolje uz kakav fini zalogaj na travi.

Instagram will load in the frontend.

Jedan od najvećih svjetskih evenata posvećenih animiranim filmovima također možete naći u alpskoj Veneciji, tokom aprila, kada se održava Međunarodni festival animiranog filma, i to od 1960. godine. U svakom slučaju, s ovim francuskim gradom nećete pogriješiti ako tražite idilično, ali opet zanimljivo evropsko mjesto na jezeru.

Avaz/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI