HomeIzdvojenoIz Živinica ove godine 120 učesnika Marša mira

Iz Živinica ove godine 120 učesnika Marša mira

Marš mira je pješački pohod, koji se održava u sklopu obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolini, s ciljem odavanja počasti žrtvama genocida. Živiničani već dugi niz godina su dio Marša mira i pješačenjem tri dana daju svoj doprinos da se nezaboravi Srebrenica i juli 1995. godine. Gradska organizaciji Ratnih vojnih invalida grada Živinice već 15 godina organizuje odlazak na Marš mira.

Ove godine imamo 120 učesnika. Obezbijeđen je prevoz iz Živinica do Nezuka kao i po povratku, nakon dženaze, dakle iz Potočara do Živinica. Mi svake godine obezbijedimo i hranu za tri dana za sve naše učesnike. Također obezbijeđeno je i vozilo koje prevozi stvari učesnika” kazao je Kerim Trakić, predsjednik Organizacionog odbora za ntv.ba

Iz Živinica za Nezuk idu dva autobusa. Prva grupa, djeca preživjelih boraca iz Živinica idu 7. jula, a druga grupa ide u ponedjeljak u 6 sati ispred Gradske uprave. Također idu i dva mini busa Udruženja policije.

Trakić dodaje da ne sumnja da će i ove, kao i svih prethodnih godina, na dostojanstven način obilježiti godišnjicu genocida u Srebrenici odnosno preći put od 110 kilometara.

ntv.ba/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI