HomeTuzlanski kantonIzgradnja roditeljske kuće u Tuzli ulazi u završnu fazu

Izgradnja roditeljske kuće u Tuzli ulazi u završnu fazu

Završeni su pregovori i danas je potpisan ugovor o sufinasiranju završetka radova na izgradnji Roditeljske kuće u Tuzli.

„Izgradnja ove roditeljske kuće finansira se iz donatorskih sredstava, u budžetu Federalnog ministarstva rada i socijalne politike kroz rebalans obezbijeđeno je 300.000 KM kojima se pokrivaju troškovi poskupljenja građevinskih materijala i konačnog privođenja kraju završnih radova na Roditeljskoj kući.“ – saopćeno je iz Vlade FBiH.

Roditeljska kuća u Tuzli, po uzoru na Roditeljsku kuću u Sarajevu, namijenjena je za boravak roditelja čija se djeca liječe od malignih oboljenja u UKC-u Tuzla.

„Završetak radova očekuje tokom proljeća 2024. godine kada će Roditeljska kuća u Tuzli otvoriti svoja vrata oboljeloj djeci i njihovim roditeljima.“ – istakao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu.

Roditeljska kuća će biti najbliže domu i davati potpuno neki drugi osjećaj za razliku od bolničkih uslova, unijeti bar tračak nade da će ponovo dočekati i roditelji i djeca da idu u svoje prave domove.

rtvslon/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI