HomePutovanjaJadranska Kopakobana: Pješčana plaža duga 13 kilometara čeka vas ovog ljeta na...

Jadranska Kopakobana: Pješčana plaža duga 13 kilometara čeka vas ovog ljeta na toplom jugu

Prekrasna, pješčana i duga čak 13 kilometara, ova ljepotica nosi vrlo logično ime Velika plaža i najduža je na Jadranu.

Smještena je u Ulcinju, a zbog svoje popularnosti stekla je i nadimak „Ulcinjska Kopakobana“. Od grada je udaljena svega 5 kilometara pa ni ne čudi što se mnogima da protegnuti noge ili sjesti u auto samo kako bi ovdje proveli cijeli dan.

Za svoje mjesto pod suncem ne trebate mnogo brinuti niti ostavljati peškire preko noći – procjenjuje se kako na Veliku plažu stane čak 150.000 kupača. A dodatan razlog za odabrati baš nju je i njen pijesak koji je bogat mineralima pa mu mnogi pripisuju ljekovita svojstva.

Plaža je otvorena, no svi oni koji nisu fanovi „prženja“ mogu uživati pod velikim suncobranima ili još bolje, hladu borove šume u zaleđu plaže. Osim kupanja i sunčanja, među najpopularnijim aktivnostima je i kitesurfing zbog ugodnih vjetrova koji ovdje pušu ljeti, a mjesta ima i za ronioce, odbojkaše, tenisere, rukometaše, one koji vole duge plićake ali i one koji vole otplivati u dubine dalekog horizonta.

Instagram will load in the frontend.

Inače, plaža i grad Ulcinj nalaze se nedaleko od ušća rijeke Bojane u Jadransko more. Bojana je prirodna granica Crne Gore i Albanije, pa već imate materijala i za izlete. Svega deset kilometara istočnije nalazi se albanska granica na kojoj je zaštićen močvarni krajolik, a četrdesetak kilometara sjevernije čeka vas predivno Skadarsko jezero. A na samoj rijeci Bojani možete posjetiti prelijepi otok zvan Ada Bojana.

Avaz/AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI