HomeTop 7Javni poziv za prijavljivanje nezaposlenih osoba visoke, više i srednje stručne spreme...

Javni poziv za prijavljivanje nezaposlenih osoba visoke, više i srednje stručne spreme za obavljanje stručnog osposobljavanja

Obavještavmo sve zainteresirane da je objavljen Javni poziv za prijavljivanje zainteresovanih nezaposlenih osoba visoke, više i srednje stručne spreme pravnim subjektima za obavljanje stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

S tim u vezi, pozivaju se nezaposlene osobe visoke, više i srednje stručne spreme, evidentirane kod JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, biro za zapošljavanje Živinice, koje nemaju potrebno radno iskustvo za polaganje stručnog ispita, odnosno odrađen pripravnički staž, da se u toku 2022. godine mogu prijaviti u pravne subjekte za obavljanje stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, radi sticanja uslova za polaganje stručnog ispita.

Na zahtjev nezaposlene osobe visoke, više i srednje stručne spreme, uz dostavljen dokaz da je ista evidentirana u JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, biro Živinice, pravni subjekti (preduzeća, ustanove, i drugi) ukoliko imaju obezbijeđenog mentora odgovarajućeg zanimanja u toku 2022. godine (period dok traje stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa nezaposlene osobe) uz prethodno pribavljenu saglasnost Službe za opću upravu, društvene djelatnosti, boračko invalidsku zaštitu i raseljene osobe Grada Živinice da mogu primiti nezaposlenu osobu sa područja grada Živinice na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, i sa istom zaključiti u pisanoj formi Ugovor o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa.

Javni poziv za stručno osposobljavanje lica bez zasnivanja radnog odnosa evidentiranih u JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, biro Živinice i pravnih subjekata ostaje otvoren do 31.12.2022. godine.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 035/743-387
Kontakt osoba: Safet Đulović

JAVNI POZIV 

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI