HomeMagazinReceptiJuneća čorba

Juneća čorba

Sastojci: 1 kg krompira, 50 g riže, 1 mrkva, 1 glavica luka, 2 čehna bijelog luka, 2 kašike brašna, ulje, lovorov list, biber, so, pešunov list.

Priprema:

1. Meso prokuhati pa isjeckati na kockice. U šerpi s vodom stavitit krompir isječen na kocke da se kuha, dodati meso, rižu, lovorov list i malo soli.

2. U drugoj šerpi napraviti zapršku: na malo ulja izdinstati isjeckan luk, bijeli luk, papriku isječenu na kockice, mrkvu isjeckanu na kockice. Dodati dvije kašike brašna, a kad porumeni skloniti s vatre pa dodati alevu papriku. Gotovu zapršku sipati u skoro skuhan krompir i meso, začiniti i ostaviti da se krčka na tihoj vatri.

3. Pri kraju kuhanja dodati sitno isjeckan peršun, promiješati pa kada se ohladi servirati.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI