HomeUncategorizedJutros u Živinicama 22°C

Jutros u Živinicama 22°C

Još nekoliko nestabilnih dana, od vikenda(08./09.07.) stabilnije, sunčanije uz porast temperature!

Danas (05.07.) nas očekuje pretežno sunčano vrijeme i većinom suho. Pojava kiše ili pljuskova samo rijetko, a u dijelovima sjeverozapadne, zapadne i jugozapadne Bosne poslijepodne mogući su lokalno jači pljuskovi praćeni grmljavinom.

U noći sa srijede na četvrtka(06.07.) iz srednje Europe će se postepeno približavati hladna fronta, pa će tako nestabilnosti, predfrontalnih, lokalno biti i u noći na četvrtak. Očekuju se sjeverozapadnim, sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne, lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Prodorom hladne fronte nestabilno vrijeme će se nastaviti tokom dana u četvrtak. Lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom i to uglavnom u Bosni, dok će u Hercegovini većinom biti stabilnije i sunčano.

Petak(07.07.) okretanjem vjetra na sjeverni smijer donosi kratkotrajno osvježenje. Biće tu još lokalno padavina i to uglavnom u prvom dijelu dana, kasnije poslijepodne većinom pretežno sunčano vrijeme. Izuzetak je istočniji dio Bosne gdje bi se zadržalo pretežno oblačno vrijeme uz rijeko malo kiše.

Za vikend(08./09.07.) stabilizacija vremena i sunčano vrijeme. Temperatura u porastu, od početka sljedeće sedmice vrućine.

Danas vrlo toplo i sparno uz dnevnu temperaturu 25 do 30, na jugu do 32°C. U četvrtak i petak kratkotrajno osvježenje uz dnevne temperature za 4-5°C niže u odnosu na srijedu, izuzev Hercegovine gdje će ostati slična temperatura kao u srijedu. Od vikenda rast temperature u cijeloj zemlji, dolaze vrućine, u utorak(11.07.) lokalno moguće i do 37°C.

BHMETEO.ba/ASInfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI