HomeVijestiKLADANJ: Promovisana knjiga "Na krilima pozornice" Namika Halilović u izdanju kladanjskog Preporoda

KLADANJ: Promovisana knjiga “Na krilima pozornice” Namika Halilović u izdanju kladanjskog Preporoda

Namik Halilović, kroz svoj dugogodišnji rad u razredu ima bogato iskustvo i dug staž u pripremanju vlastitih igrokaza koje je pisao za radoznale i sklone pozornici članove školske dramske sekcije.

Sve te dramske tekstove Namik je objedinio u rukopis “Na krilima pozornice“ u izdanju kladanjskog Preporoda, vodeći se time da gluma za djecu i ne treba biti ništa drugo do igra koja će im pružiti radost ali iz koje će nešto naučiti.

Knjiga je uz podršku BZK “Preporod“ Kladanj promovisana u Osnovnoj školi u Tuholju u povodu obilježavanja 24. januara – Međunarodnog dana obrazovanja, posvećenog jačanju uloge obrazovanja i skretanja pažnje na dostupnost obrazovanja svima.

Uz prisustvo učenika, kolega, prijatelja knjigu je predstavila predsjednica BZK “Preporod“ Kladanj Nevzeta Rustemović dok je o Namikovoj zbirci poezije “Nišangrad“ govorio profesor Dževad Halilović.

Posebno emotivan trenutak na promociji, bila je poruka koju je putem video-linka učenicima uputio dr. Mehmed Turalić koji je i sam sjedio u ovim školskim klupama.

Istakao je važnost obilježavanja ovog datuma, obrazovanja, čitanja, knjige i uputio čestitku svima.

Zahvaljujući njegovoj podršci svi učenici Osnovne škole Tuholj dobili su na poklon knjigu “Na krilima pozornice“ I ovom prilikom Namik nas je oplemenio lijepim riječima, brušenim dugogodišnjim iskustvom i umijećem vrsnog učitelja i uz zvuke saza i sevdalinke još jednom vratio našoj zavičajnosti.

BZK Preporod Kladanj

AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI