HomeVijestiKLADANJ: U Hotelu Muška voda održan Simpozij za zdravu sadašnjost i budućnost

KLADANJ: U Hotelu Muška voda održan Simpozij za zdravu sadašnjost i budućnost

Tokom vikenda, od 11. do 13. novembra 2022. godine, u organizaciji Udruženja dijabetes i srce Tuzlanskog kantona održan je Simpozij za zdravu sadašnjost i budućnost.

Cilj simpozija je bio da se putem radnih grupa, ljekari sa prostora TK, upoznaju sa novim smjernicama i spoznajama koji se nude najnovijim svjetskim i evropskim protokolima.

Prema riječima dr. med. sc. Mirsada Selimovića, načelnika Klinike za interne bolesti i predsjednika Udruženja dijabetes i srce TK, primjenom novih smjernica želi se postići poboljšanje  zdravlja oboljelih od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

„Na simpoziju smo imali priliku za razmjenom iskustava, znanja i novih spoznaja sa ciljem da unaprijedimo zdravstveno stanje građana Tuzlanskog kantona“, istakao je dr. Selimović.

Doprinos u organizaciji simpozija pružio je i Univerzitetski klinički centar Tuzla. Svoje zadovoljstvo organizacijom iskazao je i direktor UKC Tuzla, prof. dr. Denijal Tulumović.

„ Ovakvi vidovi edukacije su od velikog značaja jer pružaju ljekarima usvajanje novih znanja i novih strategija liječenja iz oblasti dijabetologije i kardiologije. Posebno je važno za mlade ljekare, jer strategija UKC Tuzla je uvođenje i edukacija mladih ljudi, a sve u cilju bolje zdravstvene zaštite građana TK“,  rekao je u svom obraćanju prof. Tulumović.

Generalni pokrovitelj simpozija je bila Vlada TK i Ministarstvo zdravstva TK. Prema riječima ministrice Dajane Čolić, ova manifestacija je uvrštena u kategoriju od značaja za Tuzlanski kanton.

„Drago mi je da se svakim danom u zdravstvu sve više i više, nakon COVID-19 i online edukacija, okupljamo na ovakvim edukacijama gdje možemo sklapati nova prijateljstva, ali i dobiti nove aktuelne spoznaje iz medicine.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI