HomeVijestiKorisne informacije ukoliko danas planirate putovati, na npojedinim dionicama izvode se radovi

Korisne informacije ukoliko danas planirate putovati, na npojedinim dionicama izvode se radovi

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez zastoja po pretežno suhom kolovozu. Vozače upozoravamo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

– Dolaskom povoljnijih vremenskih prilika, učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj biciklista i motociklista na putevima – navedeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra od 7 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-445 Semizovac-Ilijaš (dionica od mosta na rijeci Bosni-Malešići-do skretanja za Bioču).

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

AS info

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI