HomeVijestiLukavac: Mališani prodaju limunadu jer žele pomoći Ajli iz Tuzle

Lukavac: Mališani prodaju limunadu jer žele pomoći Ajli iz Tuzle


Raspust je uveliko počeo, a iako su možda oni stariji zaboravili kako je izgledao ovaj, kako ga mnogi zovu, najljepši period života, mališani u njemu itekako uživaju.

Nekoliko mališava već nekoliko dana na simpatičan način žele pomoći svojoj vršnjakinji iz Tuzle.

Svi koji su ovih dana prolazili ulicom Branilaca Bosne u Lukavcu, tačnije šetalištem, mogli su zapaziti nekoliko dječaka koji prodaju limunadu i cedevitu sa ciljem da pomognu Ajli iz Tuzle.

Oni nude osvježenje za simboličnu 1KM, a piće služe u plastičnim čašama dok je voda uvijek hladna.

Mlada Tuzlanka, Ajla Suljkanović 12-godišnja je djevojčica koja boluje od tumora na plućima koji joj je nedavno dijagnosticiran, a prema mišljenju ljekara sa UKC-a Tuzla, liječenje je morala nastaviti izvan granica BiH za što njena porodica nije imala mogućnosti. Velikim odzivom dobrih ljudi, poput ovih dječaka, Ajla je prikupila potrebna sredstva i svoje liječenje je prije nekoliko dana nastavila u Turskoj.

Ajla je 12-godišnja djevojčica iz Tuzle, praznog zdravstvenog kartona. Iz čista mira, narodski rečeno, osjetila je zdravstvene promjene i odmah se požalila roditeljima. Nakon ostanka u bolnici i niza pretraga, Ajla liječenje, po saglasnosti ljekara – konzilijarna odluka dječije klinike za pulmologiju UKC-a Tuzla, mora nastaviti izvan granica BiH. Dijagnosticiran joj je tumor na plućima i trenutno je jedna trećina pluća u funkciji. Za liječenje izvan granica BiH, čiju sumu novca nismo u stanju sami platiti, potrebna nam je pomoć, svih ljudi koji su u prilici odvojiti onoliko koliko mogu. Obzirom da uz Ajlu moraju ići roditelji kao pratnja, sredstva koja se prikupljaju, podliježu i njihovim troškovima boravka uz Ajl, navodi djevojčicin dajdža.

sodalive/ASinfo

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

IZDVOJENE VIJESTI